https://uinsatu.ac.id/media/mailto/js/ https://sigmawin88.com/ https://dashboard.uinbanten.ac.id/system/core/app.html https://sikd.untirta.ac.id/uploads/ https://e-learning.uniba-bpn.ac.id/report/demo/ https://e-learning.poltekpel-banten.ac.id/app/app.html https://spada.upnyk.ac.id/group/jurusan/ https://pendaftarankry.budiluhur.ac.id/img/ https://mbkm.fik.dinus.ac.id/system/Pager/ https://jakartakedepan.jakarta.go.id/assets/js/pages/-/ https://dpmptsp.wonogirikab.go.id/system/-/demo/ https://elearning.ittelkom-sby.ac.id/group/s1/
Hamvas Hagyományőrző Népdalkör | Szerep.hu

Hamvas Hagyományőrző Népdalkör

A Hamvas Hagyományőrző Népdalkör 2009. szeptemberében alakult. Jelenleg 17 tagja van: ebből 3 citerás, a többiek énekesek. Az együttes próbáit heti egy alkalommal tartja, Dezső Gyuláné szakmai vezetésével. A népdalkör nevét a Szerep település alatt folyó Hamvas-érről kapta.

A csoport fő tevékenységi köre a hagyományőrzés, népdalaink tovább-örökítése, de kiadványokat is készít (I. világháborús gyűjtemény, 2016-os, 2017-es falinaptár), és közművelődési feladatokat is teljesít.

Az együttes rendszeres fellépője Szerep és a környező települések rendezvényeinek, citerásai évente szakmai képzéseken vesznek részt. A népdalkör repertoárját főként kis-magyarországi, azon belül is szűkebb hazánk, a Sárrét és a Bihar tájegységek népdalai, népzenéje alkotják.

A csoport jelenleg érvényes minősítése: „Ezüst” fokozat, amit 2017. nyarán kapott az „Ifj. Vigh Sándor Nemzetközi Népzenei Versenyen” szerzett.

 

Elérhetőség:
Kenéz Szilvia: 4163 Szerep, Nagy u. 91.
Mobil: 06/30/330-6299

Széchenyi 2020 pályázatok

Magyar Falu Program

Közadatkereső

Elektronikus ügyintézés