https://karanganbungacilacap.com/https://17slotgacor.com/https://masakannusantara2024.blogspot.com/https://chord2024.com/https://www.kompasko.com/
Hamvas Hagyományőrző Népdalkör | Szerep.hu

Hamvas Hagyományőrző Népdalkör

A Hamvas Hagyományőrző Népdalkör 2009. szeptemberében alakult. Jelenleg 17 tagja van: ebből 3 citerás, a többiek énekesek. Az együttes próbáit heti egy alkalommal tartja, Dezső Gyuláné szakmai vezetésével. A népdalkör nevét a Szerep település alatt folyó Hamvas-érről kapta.

A csoport fő tevékenységi köre a hagyományőrzés, népdalaink tovább-örökítése, de kiadványokat is készít (I. világháborús gyűjtemény, 2016-os, 2017-es falinaptár), és közművelődési feladatokat is teljesít.

Az együttes rendszeres fellépője Szerep és a környező települések rendezvényeinek, citerásai évente szakmai képzéseken vesznek részt. A népdalkör repertoárját főként kis-magyarországi, azon belül is szűkebb hazánk, a Sárrét és a Bihar tájegységek népdalai, népzenéje alkotják.

A csoport jelenleg érvényes minősítése: „Ezüst” fokozat, amit 2017. nyarán kapott az „Ifj. Vigh Sándor Nemzetközi Népzenei Versenyen” szerzett.

 

Elérhetőség:
Kenéz Szilvia: 4163 Szerep, Nagy u. 91.
Mobil: 06/30/330-6299

Széchenyi 2020 pályázatok

Magyar Falu Program

Közadatkereső

Elektronikus ügyintézés